top of page

 

Natalja Yakovleva ken ik al bijna 20 jaar.

Al die jaren is zijn betrokken geweest als zangcoach bij alle koren waar ik de artistiek leider ben of geweest. Dat zijn het Noor-Hollandse Byzantijns mannenkoor, het Hermitagekoor, het Russisch koor Bjerjozka, het Byzantijnskoor Indrik, de Kapella Slava Cultura en het Don Kozakkenkoor Nederland.

Haar inbreng in ontwikkeling van individuele zangkwaliteiten van de koorleden was altijd goed merkbaar.

Ze gaf naast de individuele lessen ook de groepslessen. Vooral het leren zingen volgens de hoge standaards was voor de amateurzangers zeer productief en leerzaam.

Haar leerlingen kregen in haar persoon een serieuze pedagoge die weet de weg te vinden bij elke zanger van elke stemsoort.

Zeer overtuigend waren altijd haar eigen demonstraties van verschillende technieken: ademtechniek, de plaatsing van de klinkers, egalisatie van de klinkers, het zingen met diverse articulatie enz.

Zeer stimulerend waren haar masterklassen en haar uitvoeringen van solopartijen tijdens concerten. 

Bij dezen geef ik graag aan dat Natalja Yakovleva een zeer getalenteerd pedagoge is en ik beveel haar graag als een top zangcoach aan.

Drs. Serge Latychev

 

Natalja is een zeer deskundige docent die leerling snel helpt om een goed niveau te behalen. Ze neemt genoeg tijd en legt duidelijk uit als je ergens moeite hebt.

Ik raad Natalja iedereen aan die als beginner of amateur tot professionele zanger/zangeres wil groeien.

Lessen met Natalja zijn heel gezellig en leerzaam!

   Alesja Halavach

    www.salonluda.nl

"Natalja is een kundig en betrokken zangdocent, die voor mijn dochter van 11 jaar van elke les een evenement weet te maken".

Engelbert Fellinger, vader

 

Natalja is een zeer deskundige en gepassioneerde docent die je heel goed kan laten ervaren dat zingen niet alleen techniek is maar ook emotie. 

Haar toewijding aan haar vak en haar sprankelende persoonlijkheid zorgen samen voor een gefocuste en toch ontspannen sfeer.

Dankzij haar vakkundigheid en mensenkennis begeleidt ze je in het ontdekken van wat je al kan en hoe je steeds meer kan bereiken.

Dat gebeurt grotendeels door het zingen zelf die ze met de benodigde theorie op een pragmatische manier aanvult en versterkt.

Andrea Scarcella

What is remarkable of Natalja Yakovleva is that she has a solid technic and she is an amazing singer. She is able to hear what a voice can became and guide a student troughout that process. Having lessons with her helps one to see what to study, what to improve. I continue hearing her voice and trying to be as humble in my practice as I saw her to be. She is very happy to guide students and wants to share her knowledge. I met her in my last year of the 1st phase Bachelor of Music Singing and I must say it was very important to be accepted in my 2nd phase.

Isabel Moreira

bottom of page